Debitare laser

Capabilitatiile noastre de taiere

  • Putere laser 2000W
  • Format maxim de tabla 3000 / 1500 mm;
  • Grosime maxima otel-carbon 16 mm;
  • Grosime maxima inox 6 mm;
  • Grosime maxima aluminiu 4 mm;
  • Grosime maxima cupru 4 mm.

Despre Hebeltech Industries

Lucram cu otel-carbon, inox, aluminiu si cupru inca din 2014 iar rezultatele noastre se vad prin produsele Hebeltech Residential dezvoltate pana in prezent. Excelam in toate procesele de debitare, indoire si sudura asigurand precizia proceselor necesare fiecarui proiect in parte. Operam cu utilaje noi si cele mai recente tehenologii in domeniul procesarii tablei pentru a oferi cea mai buna calitate. Imbunatatim constant tehnologia si echipa pentru a face fata la oricarei provocari. Utilajele sunt fabricate conform specificatiilor noastre sub brandul Hebeltech Industries intr-o fabrica partenera din China. Fabrica este moderna, fondata in 1978 dispune de capabilitati de ultima generatie si o echipa puternica specializata in fabricarea utilajelor de debitare si indoire.

Ce este debitarea sau taierea cu laser ?

Debitare sau taiere cu laser este un proces de productie subtractiv care utilizeaza un fascicul laser pentru a taia parti din materialul din tabla. Cu toate acestea, fasciculele laser nu se taie sau nu se topesc, ci, in schimb, isi folosesc energia laser intensa pentru a vaporiza materialul, ceea ce impiedica materialul sa ia foc sau sa se degradeze. Masinile de taiat cu laser sunt controlate numeric de computere (prin urmare, facandu-le CNC), iar acest lucru permite taietorilor cu laser sa produca orice 2D (schimbarea comenzilor va schimba forma) si, de asemenea, face ca taietoarele cu laser sa fie capabile sa ofere un grad mare de precizie fata de multe mii de piese.

Datorita numeroaselor avantaje prezentate de taietoarele cu laser, acestea sunt extrem de populare in randul inginerilor, in special pentru prototipuri si productii de volum redus. Piesele care altfel ar dura ore pentru a fi realizate pe morile CNC standard pot fi facute astfel pe o taietoare cu laser la o fractiune din cost intr-o fractiune de timp.

Servicii de debitare laser , taiere laser rapide si precise.

11debitare laser, taiere laser

Materiale ce pot fi taiate cu laser

11materail debitare laser

Otel Carbon

11materail debitare laser

Otel inoxidabil

11materail debitare laser

Aluminiu

11debitare laser, taiere laser

Cupru

Cat costa taierea cu laser?

Preturile taierii cu laser depind de numerosi factori, inclusiv de materialul utilizat de o piesa, dimensiunea piesei, complexitatea piesei si finisaje suplimentare.

Luand in considerare costurile de prelucrare, cu cat este nevoie de mai mult pentru taierea unei piese, cu atat va fi mai scumpa. Formele simple, cum ar fi dreptunghiurile si cercurile, sunt foarte rapid de taiat, ceea ce le face mai ieftine de fabricat (spre deosebire de piesele complicate cu multe decupaje). Zonele grafice mari care folosesc gravura dureaza mult timp pentru a produce, ceea ce face piesele gravate mai scumpe. Cu toate acestea, in comparatie cu alte metode de productie (cum ar fi frezarea CNC), taierea cu laser este de departe una dintre cele mai economice optiuni disponibile inginerilor.

Pe langa costurile scazute de operare, frezele cu laser nu dispun de unelte si personalizare unica, ceea ce inseamna ca sunt semnificativ mai ieftine si mai usor de operat in comparatie cu morile CNC.

Pentru a demonstra cat de rentabila este taierea cu laser, puteti sa va incarcati piesa in serviciul nostru online de productie bazata pe software, sa va selectati materialul si sa vedeti un pret instantaneu pentru piesa respectiva in cantitati diferite.

Intrebari frecvente despre debitare laser, taiere laser.

Cat de rapida este taierea cu laser?

In comparatie cu alte tehnici de productie, taierea cu laser este una dintre cele mai rapide optiuni pentru ingineri. Viteza unui dispozitiv de taiere cu laser depinde de numerosi factori, inclusiv grosimea piesei, complexitatea formei, lungimea totala de taiere necesara si materialul de taiat, dar formele si contururile de baza pot fi taiate in cateva secunde. Dar pentru a aprecia cu adevarat viteza cutterelor cu laser, trebuie luate in considerare alte procese de fabricatie. Imprimarea 3D este o metoda de productie excelenta pentru structuri 3D complexe (ceva ce nu poate face taierea cu laser), dar durata de timp luata de imprimantele 3D le face potrivite doar pentru prototipuri individuale. Pana cand o imprimanta 3D si-a imprimat primul strat, un dispozitiv de taiere cu laser ar fi taiat cu usurinta mai multe parti dintr-o foaie de material. Frezarea CNC este o optiune excelenta pentru lucrari de precizie, dar utilizarea unui bit de frezat rotativ pentru a indeparta materialul dintr-o piesa de prelucrat necesita de obicei treceri multiple peste piesa respectiva la adancimi diferite. In plus, CNC-urile necesita strangerea piesei de prelucrat din cauza fortei mecanice a bitului de taiere si, la fel ca imprimantele 3D, un taietor cu laser ar putea produce cu usurinta mai multe piese in timpul necesar pentru o singura trecere a unui CNC. Turnarea prin injectie este unul dintre putinele procese de fabricatie care poate concura cu taierea cu laser, dar in timp ce turnarea prin injectie este mai rapida, este, de asemenea, extrem de costisitor de instalat din cauza necesitatii de matrite. Ca atare, turnarea prin injectie este adesea rezervata productiei la scara larga, unde cantitatile depasesc 10.000. Utilizarea tehnologiilor de taiere cu laser ne permite sa fabricam piese cu un grad mare de precizie, oferind in acelasi timp timpi de operare care nu sunt disponibile din alte procese de fabricatie.

Ce face debitarea cu laser avantajoasa?

Exista patru avantaje principale, motiv pentru care taierea cu laser este atat de populara. In primul rand, taierea cu laser este extrem de rapida in comparatie cu alte metode populare, cum ar fi CNC-urile si imprimantele 3D, ceea ce inseamna ca inginerii petrec mai putin timp asteptand ca piesele sa fie fabricate (si astfel pot accelera dezvoltarea proiectelor). In al doilea rand, lipsa sculelor inseamna ca un taietor cu laser poate fi mai ieftin si mai usor de intretinut in comparatie cu CNC-urile care au piese consumabile (acest lucru ajuta, de asemenea, la accelerarea timpilor de fabricatie, eliminand nevoia de schimbare a sculelor). In al treilea rand, lipsa fortelor mecanice asupra piesei de prelucrat care este taiata inseamna ca piesele nu necesita carlige sau monturi pentru a le tine pe loc. Ca atare, piesele pot fi taiate cu grija dintr-o foaie de material si nu necesita prelucrare suplimentara, economisind timp. In al patrulea rand, natura uscata a fasciculelor laser permite, de asemenea, sa fie taiate numeroase materiale, inclusiv hartie, carton, lemn si pasla (ceva care nu poate fi realizat cu un jet de apa). In cele din urma, taietoarele cu laser pot fi controlate folosind sisteme de control numeric, ceea ce inseamna ca orice forma poate fi taiata. Acest lucru nu numai ca permite fabricarea rapida a prototipurilor, dar permite si fabricarea pieselor la scara, fara a fi nevoie de ajustarea masinilor sau a fisierelor de proiectare. Odata ce un design este gata pentru productia in masa, un taietor cu laser va trata acel design exact in acelasi mod, indiferent daca se face o piesa sau o mie. Utilizarea noastra a tehnologiilor de taiere cu laser ajuta la aducerea avantajelor taierii cu laser clientilor nostri prin piese de inalta calitate si de inalta precizie in intervale de timp extrem de scurte. Utilizarea serviciului nostru de productie online bazat pe software le permite inginerilor sa incarce, sa ofere si sa comande piese in cateva minute, iar capacitatea noastra de a fabrica si livra produse in aceeasi zi ii ajuta pe ingineri sa reduca timpul dintre iteratiile de proiectare si astfel sa accelereze finalizarea proiectelor.

Ce fisiere citesc aparatele de taiat cu laser?

Dispozitivele de taiat cu laser in sine nu citesc direct fisierele de proiectare, ci, in schimb, citesc un limbaj numeric numit g-code. Fisierele G-code sunt text simplu si au de obicei extensia .nc sau .ngc si, in timp ce g-code este in mare parte standardizat, unii interpreti vor avea instructiuni unice de cod (de exemplu, Mach3 si LinuxCNC au coduri diferite pentru sondarea si stocarea variabilelor). Aceasta utilizare a codului g non-standard inseamna ca companiile de taiere cu laser (cum ar fi Ponoko) nu vor accepta niciodata codul g de la clienti si, in schimb, vor folosi solutii software interne pentru a genera acest cod. Ponoko accepta o gama larga de formate de fisiere diferite, inclusiv STEP , DXF, EPS, Ai si SVG, iar aceste formate de fisiere sunt in general acceptate de pachetele CAD. Desi pachetul software utilizat pentru a crea aceste fisiere nu este important, se recomanda sa poata lucra cu grafica vectoriala, deoarece desenele vectoriale pot fi scalate fara a pierde calitatea. In plus, codul g utilizat de taietorii cu laser se bazeaza si pe vectori, ceea ce inseamna ca modelele vectoriale sunt mult mai usor de produs in comparatie cu imaginile raster. Deoarece o piesa taiata cu laser poate avea atat taieturi, cat si gravuri pe aceeasi parte, este esential ca modelele prezentate noua sa fie formate din doua straturi in culori diferite. De exemplu, liniile rosii pot fi folosite pentru a reprezenta taieturi, in timp ce liniile albastre reprezinta gravuri. Cand trimiteti piesele de taiat, serviciul nostru de software online detecteaza automat acest lucru si va va intreba ce reprezinta fiecare culoare.

Formele 3D pot fi debitate laser?

In timp ce masinile de taiat cu laser sunt capabile doar sa taie forme 2D, piesele 3D pot fi fabricate din mai multe piese 2D folosind numeroase tehnici. De exemplu, stivuirea felii o forma 3D in mai multe straturi care sunt stivuite impreuna, fiecare strat fiind o forma plana. Stivuirea este ideala pentru forme 3D necomplexe, cum ar fi carcasele care au variatii mici pe partile laterale ale fetelor. In plus, stivuirea permite variatia materialului intre fiecare strat, iar aceasta poate fi folosita pentru a crea modele si modele unice, dar utilizarea stivuirii poate fi costisitoare daca straturile sunt subtiri si risipesc portiuni mari de material. O alta tehnica pentru crearea structurilor 3D este utilizarea indoirilor prin care o forma 3D este explodata intr-o forma 2D care este indoita in forma (similar cu origami). Cu toate acestea, desi aceasta metoda este utila pentru modele in cutie si pentru mentinerea costurilor scazute, nu este potrivita pentru modele complicate cu caracteristici complexe. Imbinarile pot fi, de asemenea, taiate cu laser in majoritatea materialelor si au fost o metoda populara pentru conectarea pieselor intre ele de secole (daca sunt facute). corect, imbinarile pot tine o structura impreuna fara a avea nevoie de suruburi sau adeziv, asa cum este in multe case japoneze si castele din lemn). Dar, desi imbinarile sunt o metoda excelenta de a tine piesele impreuna, ele necesita o ingrijire extrema, deoarece imbinarile care nu sunt proiectate perfect pot fi slabite. Recunoscand numeroasele provocari cu care se confrunta inginerii, oferim o gama de servicii suplimentare de finisare pieselor noastre taiate cu laser, inclusiv indoirea metalului. Modelele care specifica linii de indoire pot transforma o forma 2D plata intr-o structura 3D si este ideala pentru piese precum suporturi, dispozitive de fixare si carcase. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru inginerii care doresc sa minimizeze numarul de etape de productie din partea lor, precum si sa elimine nevoia clientilor de a avea acces la servicii de indoire a metalelor taiate.

Ce precizie ofera taierea cu laser?

Consistenta fasciculelor laser si utilizarea motoarelor pas cu pas permite utilizarea taietorilor cu laser pentru a face taieri precise. La Ponoko, precizia noastra se incadreaza in tolerante de 0,13 mm. Laserele sunt atat de precise, incat sunt utilizate frecvent pentru a taia in mod activ condensatoarele si rezistentele de precizie, prin care materialul este indepartat pana cand este atinsa caracteristica electrica dorita. In comparatie cu alte tehnologii de productie, taierea cu laser ofera cel mai bun compromis intre precizie si viteza. De exemplu, imprimarea 3D este renumita pentru acuratetea dimensionala slaba atunci cand se imprima cu materiale plastice, cum ar fi PLA si ABS, in timp ce imprimarea pulberilor metalice provoaca provocari cu acuratete, deoarece incalzirea piesei cauzeaza contractia. Frezarea CNC este un proces de fabricatie care poate obtine o precizie mai buna decat taierea cu laser, dar timpul lung necesar pentru fiecare trecere inseamna ca este aplicabil numai in aplicatiile in care precizia este esentiala (adica montarea pistoanelor intr-un bloc motor). Fasciculele laser de mare putere se pot lupta pentru a forma diametre mici de taiere, in timp ce fasciculele cu putere redusa se vor lupta sa taie complet. Aceasta inseamna ca, in timp ce taietoarele cu laser pot oferi precizie dimensionala excelente, ele nu sunt ideale pentru a crea caracteristici mici cu latimi de taiere inguste si piese complexe apropiate. Pentru a asigura coerenta tuturor pieselor si materialelor, am creat o lista de capabilitati care sunt intotdeauna garantate, indiferent de materialul pe care il alegeti sau de dimensiunea piesei. De exemplu, precizia dimensionala a tuturor pieselor este de ± 0,13 mm, ceea ce inseamna ca, indiferent de dimensiunea piesei dvs., dimensiunea acesteia va fi intotdeauna in ± 0,13 mm fata de dimensiunea declarata. Cele mai mici piese pe care le putem taia au dimensiunea de 6x6mm datorita folosirii patului cu razatoare (aceasta inseamna ca piese mai mici decat aceasta ar cadea prin gaurile din patul laser). Caracteristicile complexe ale pieselor au o dimensiune minima de 1x1mm, altfel caldura extrema a laserului poate provoca deformarea si desfigurarea. Alege servicii de debitare laser, taiere laser de la Hebeltech Industries